Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Ενα αρθρο απο την εφημεριδα τα Νεα που αναφέρεται στα μετρα αντισυλληψης στην χώρα μας.

Σαν σήμερα 26 Σεπτεμβριου...

Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης
Η 26η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης, αφιερωμένη στο δικαίωμα της γυναίκας για τη στιγμή που θα αποφασίσει να αποκτήσει παιδί, αποφεύγοντας πιθανή ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες, με κυριότερη την έκτρωση.
Η απελευθέρωση της γυναίκας, η φιλελευθεροποίηση των σεξουαλικών σχέσεων, η μάστιγα του Aids και τα δημογραφικά στοιχεία, είναι μερικές από τις παραμέτρους που δημιουργούν νέα δεδομένα και απαιτήσεις για την ανάγκη λήψης αντισυλληπτικών μέτρων.
Στη χώρα μας, ο δείκτης γονιμότητας παραμένει χαμηλός, ενώ σε υψηλά επίπεδα κινείται ο αριθμός των εκτρώσεων, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, λόγω της συχνότερης χρήσης προφυλακτικού, έχει μειωθεί κατά 25%. Κάθε χρόνο καταγράφονται 150.000 εκτρώσεις.
Σήμερα, σε όλη την Ευρώπη, πλην της Ελλάδος, η πλέον δημοφιλής και ασφαλής μέθοδος αντισύλληψης είναι το αντισυλληπτικό δισκίο. Είναι η μέθοδος που προσφέρει σχεδόν πλήρη αντισυλληπτική προστασία και θεωρείται ως ένα από τα πλέον αυστηρά επιστημονικά ελεγμένα φάρμακα στον κόσμο.
75 εκατομμύρια κυήσεις σ' όλο τον κόσμο είναι ανεπιθύμητες, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ. Από αυτές, 45 εκατομμύρια οδηγούνται στην έκτρωση, ενώ 20 εκατομμύρια γίνονται κάτω από μη ασφαλείς συνθήκες.
Τουλάχιστον 585 χιλιάδες γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο από επιπλοκές στην εγκυμοσύνη, ενώ οι μισοί από αυτούς τους θανάτους θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν υπήρχαν διαθέσιμες και επαρκείς υπηρεσίες με μέσα αντισύλληψης.

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Σας προσκαλω ολους στο νεο μου μπλόκ .

Tο mam's diary έχει ανοίξει τις πόρτες του για όλους τους γονείς που θα θελαν να πουνε μια κουβέντα σχετικά με το τι αντιμετωπίζουν με τα παιδια τους , να πάρουν ιδέες για διάφορα θέματα και να χαλαρώσουν λίγο απο την καθημερινότητα. Δυστυχώς ο ρόλος είναι πολύ ευαίσθητος και ταυτόχρονα υπεύθυνος. Λοιπόν θα ξεκινήσω βάζοντας μέσα στις αναρτήσεις πιθανά πράγματα που ισως να σας ενδιαφέρουν στηριζόμενη στην δική μου εμπειρία ως μαμα. Ισως σας αρέσουν και να θελήσετε να συμμετέχετε .Καλό μεσημέρι και τα λέμε συντομα....

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Στρουμφάκια Το Σχολείο Των Στρουμφ

Πως αισθανθηκανε τα παιδια σας στο σχολειο?Εσείς?

Σιγουρα οι μικροι μας ΗΑΡΡΥ PΟΤΤΕR θα έχουν όλο και κάτι καινούριο ανακαλύψει που θα τους έχει τραβήξει την προσοχή,όπως ένας καινούριος άτακτος συμμαθητής ,μια αστεία δασκάλα.Εμενα οι δικιές μου καταχάρηκαν περισσότερο θα έλεγα με τα σχολικά που τους ψώνισε ο μπαμπάς τους.Φετος δε πήγα μαζι ,ζητησα απο τον άντρα μου να ψωνίσει και τελικά η αυτή μου η πράξη με δικαίωσε .Τα παιδιά ξετρελάθηκαν ακόμη και με τους φακέλους με το κούμπωμα που ζήτησε η κυρία και που και αυτό ο μπαμπάς το πήρε με σχεδιάκια. Τελικά νομίζω οτι πρέπει να δίνουμε περισσότερες αρμοδιοτητες στους μπαμπάδες είναι καλοί στην επιλογη τους και τους αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ και απο μας και απο τα παιδια.

Νέμο - Πρώτη μέρα στο σχολείο

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

προς απάντηση στην πρόσκληση της Ανεραίδας.

10 μικρα ασημαντα αλλά πολύτιμα ταυτόχρονα πράγματα για μενα συμφωνα πάντα με το παιχνιδι:


1- Ο αέρας που αναπνέω η αύρα του με μεταφέρει σε ενα απιθανο κοσμο καθε φορα που με προσπερνα.
2 Ο ήλιος που λάμπει κάθε πρωί στο παράθυρο μου και χαμογελάει αγγίζοντας με ,με τις απαλές ηλιαχτίδες  
του
3 Το κύμα  που  χτυπά πάνω στον βραχο σε ένα κολπάκι.
4  Το πανέμορφο κολίμπρι που κελαηδάει παρέα με το ταίρι του.
5 Το γέλιο των μικρών παιδιών που τρέχουν απο χαρά.
6 Η δυνατότητα του να ονειρεύομαι.
7 Να ακούω την φωνή του αγαπημένου μου να με καλεί
8 Η μαγεία του να προσφέρεις αγάπη και να την δεχεσαι!
9 Η ευχητήρια κάρτα απο μία καλή παλιά φίλη
10 Η ιστορία ενός ηλικιωμένου που κρύβει πάντα τόσες αλήθειες....

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

'Ενα αλλο θεμα ειναι αυτο των εξετασεων των παιδιων για το σχολειο.

Δε ξερω τι συμβαινει στην υπολοιπη Ελλάδα αλλα σε μας δε μπορουμε να παιρνουμε πιστοποιητικα απο ικα παρα μόνο απο κεντρικα νοσοκομεια και απο αυτα οποιο εφημερευει για αυτην την δουλεια γιατι καθε δεκαπεντε μερες αλλαζουν.Δε λέω ενννοειται πως το να ελεγχεται ενα παιδάκι θα πρέπει να είναι χρέος κάθε γονέα αλλα ενα παραπάνω που είναι και υπωχρεωτικο δε θα πρεπε να διευκολυνουν λιγο την κατασταση?
Δυστυχως ολοι δεν εχουν την δυνατοτητα εξωτερικου ιατρου αν και για το παιδι σου θα τα δωσεις στερουμενος απο κατι αλλο αλλά τι κατασταση ειναι αυτη που επικρατει! Ενα ανηψακι μου πηγε για χαρτι γυμναστικης και η παιδιατρος του βρηκε φύσημα και συνεστησε εναν καρδιακο υπέρηχο.Η μαμα του παίρνει 2 μερες συνεχομενα τηλ. για ραντεβου σε νοσοκομειο και αυτο το μηχανημα που εχουν εχει κολλησει και δεν μπορει να κλείσει ραντεβου.Πηρα και γω να την εξυπηρετησω και απο τις 12 ως τις 2 δεν εβγαλα ακρη.Απο τοτε που πρεπει να κλεινουμε ραντεβου σε τετραψηφιους το μονο που εχουμε να κανουμε ειναι να χρεωνόμαστε παρά να γίνετε η δουλεια μας.

ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΠΗΡΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΕΚΤΑ.

Τώρα που τα σχολεία αρχίζουν αρχιζει μαζι και η προβολή των επιμονων διαφημισεων με τα σχολικα. Φυσικά τις βαζουν στις 10 αλλα τα παιδια μεχρι να προσαρμοστουν απο το καλοκαιρινο στο χειμερινο ωραριο θέλει λίγο χρόνο.Ετσι τις περισσοτερες φορες τις προλαβαινουνε και αρχιζουν τετοια τσαντα θέλω ,αυτην την κασετίνα και επηρρεαζονται τόσο που οταν πας εκει να τους τα πάρεις βλεπουν αλλα τοσα και μπερδευονταιhttp://www.edugate.gr/ek-ty/12-09-09-24 και δε ξερουν τι θελουν.Και επειτα θελουν και ενα σωρο άλλα.http://ekpizo.gr/blog/archives/168

Σας καλοσωρίζω στο νέο μου μπλόκ ,ελπίζω να σας αρέσει και να μαθουμε πολλά πραγματα η μια απο την αλλη.

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Σήμερα πήγαμε στο σχολείο να δούμε την νηπιαγωγό μας και να δώσουμε κάτι πράγματα απο πέρυσι.

Η χαρά που κάνανε οι μικρές μολις είδαν την δασκάλα τους δεν λεγόταν πόσο ομως απογοητευθηκα όταν ακουσα οτι τελικα φετος δε θα έχουμε λεωφορεια.Ο διευθηντης του δημοτικου μας ειπε οτι τιποτα δεν οριστικοποιηθηκε αλλα ολοι το φοβούνται.