Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011

Μαμα θελω κατι γλυκο....

Η επιθυμια της μικρης μου για γλυκο μου εδωσε την ευκαιρια να μαθω να ανοιγω φυλλο.Ποτε δεν ειναι αργα!Και επειδη δεν ειναι και τοσο ευκολο οσο φαινεται αποφασισα να κανω αυτο της σφολιατας.Τελικα το γλυκο που διαλεξα να κανω ειναι η μπουγατσα.Συνταγη δικη μου σε συνδυασμο με την κρεμα που χει πανω στο κουτι του κορν φλαουερ και την ζυμη σφολιατα της Παραδειση.Για οποιον επιθυμει ενα γλυκισμα για σημερα αυτη ειναι η συνταγη:

ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ:
4 ΠΟΤΗΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ
ΝΕΡΟ Ι ΠΟΤΗΡΙ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ
ΑΛΑΤΙ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΒΟΥΤΥΡΟ (ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗς ΠΑΡΑΔΕΙΣΗ ΕΛΕΓΕ 2 ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΑΝ ΠΟΛΛΑ) ΑΦΟΥ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΓΡΑΜΜΟ ΑΛΟΙΦΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΣΤΕΝΟΜΑΚΡΟ ΣΧΗΜΑ .ΤΟ ΞΑΝΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΛΛΕΣ 5 ΦΟΡΕΣ.ΤΟ ΑΦΟΙΝΟΥΜΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΥΟ ΦΥΛΛΑ.ΕΝΑ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΙΑ ΚΑΤΩ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΘΑ ΧΩΡΙΣΤΕΙ ΣΕ ΠΙΟ ΨΙΛΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ.


 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
2 ΚΑΙ 1/2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΓΑΛΑ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΕΡ
3/4 ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ
2 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΥΓΩΝ ,ΑΦΟΥ ΚΑΨΕΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΝΦΛΑΟΥΡ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΧΤΥΠΗΤΗΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΧΑΜΗΛΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΗΞΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ .ΟΤΑΝ ΨΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΣΠΑΛΙΖΕΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕ ΑΧΝΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου